Fotosan

Fotosan 

Ny banebrydende metode indenfor PARODONTOSE behandling. Lysaktiveret desinfektion.

Effektiv, smertefri og uden bivirkninger ved:

  • Tandkødsbetændelse
  • Parodontosebehandling
  • Rodbehandling 
  • Kariesbehandling

Hvad er lysaktiveret desinfektion?
Lysaktiveret desinfektion er en ny hurtig og effektiv metode at destruere mikroorganismer på, for eksempel bakterier og svampe.

Hvordan virker det?
Princippet bag lysaktiveret desinfektion er et samspil mellem en rød lyskilde og lysfølsom blå væske eller gel, som har to specielle egenskaber: Dels binder den sig til overfladen af bakterierne, og dels optager den energi fra det røde lys.

Energien afgives igen til iltmolekylerne, der altid er tilstede i mundhulen. Iltmolekylerne bliver nu til meget reaktive iltforbindelser og bogstaveligt talt sprænger bakterierne itu. Samtidig ødelægger de den såkaldte biofilm som bakterierne danner og gemmer sig i, og som gør dem så svære at fjerne med de sædvanlige behandlingsmetoder.

Uden bivirkinger og smertefrit
Der er ingen bivirkninger ved behandlingen. Væsken/gelen der benyttes er ugiftig, og der er tale om ganske almindeligt rødt lys. Lyset er meget kraftigt, men uden skadevirkning overhovedet. Du kan næsten ikke mærke behandlingen.

Anvendelsen
Din tandlæge og tandplejer vil anvende lsaktiveret desinfektion som et supplement til den øvrige behandling. Tilbehandling af tandkødsbetændelse og parodontose, og i forbindelse med rodbehandling, samt i nogle tilfælde til kariesbehandling.

Forskelle i forhold til sædvanlig antibiotisk behandling
Bakterier kan behandles med kemiske desinfektionsmidler, som for eksempel klorhexidin. Problemet er her, at disse produkter er skadelige for tandkødet i høje koncentrationer, og i lave koncentrationer er de ikke så effektive.

Egentlige antibiotika (penicilliner etc.) er først effektive efter flere timer, så lokalbehandling er begrænset af, at antibiotikaproduktet ofte bliver skyllet væk, og dermed ikke er effektivt. Samtidig er man bekymret for, at bakterierne udvikler resistens mod stoffet.

Den lysaktiverede desinfektion virker i løbet af få sekunder, og der er ingen risiko for resistensudvikling.

FotoSan metoden er dansk udviklet og FotoSan produktet produceres i Danmark af CMS Dental.

 - Site by lasbas--; - valid xhtml- valid css-